facebook

Bulaşık Makinesinde Bıçak Yıkanır Mı ?

28-04-2021 10:40
Bulaşık Makinesinde Bıçak Yıkanır Mı ?

Bıçak Bulaşık Makinesinde Yıkanır Mı ? Bıçak Nasıl Yıkanır ?

 
Günümüzde insanların büyük çoğunluğu bulaşık makinesinde bıçak ve benzeri mutfak gereçlerini yıkar. Ancak bu çok yanlış bir eylemdir. 
 
Bulaşık makinesi tabletlerinde aşındırıcı tuz bulunur. Bu tuz, cam gibi eşyaları bile zaman içerisinde matlaştırarak, ilk gün ki parlaklığını yitirmesine neden olur. Tabletler içerisinde bulunan aşındırıcı tuz ve ağır kimyasallar bıçaklarınızın keskinliğini kaybetmesine neden olur, çeliğin ömrünü kısaltır.
 
Mutfağınızda kullandığınız bıçakları temizlemenin en iyi yolu elde sünger ve sıvı deterjan ile yıkamaktır. Yıkadıktan sonra kuru bir havlu yardımı ile kurutmanız da gerekir.
 

Mutfak Bıçaklarının Bakımı Nasıl Yapılır ?

 
Mutfak bıçağı çeşitlerinizi kullandıktan sonra hemen yıkayıp kurutmanız gerekmekte. Üzerinde gıda artıkları ile bırakacağınız bıçaklar hem sağlığınız için tehdit oluşturacak hem de çeliğin ömrünü kısaltacaktır.
 
Kullanıma bağlı olarak bıçaklar zaman içerisinde körelir. Keskinliğini tekrar kazandırmak için profesyonel bileyicileri tercih etmeniz gerekir. Kendiniz yapamayacağınızı düşünüyorsanız eğer bu konuda bulunduğunuz konumda bulunan kasap ve benzeri yerlere sorarak direkt uzmanından bilgi alabilirsiniz. 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.